Hennessey Cadillac CTS-V, 1.000 PS και 390 km/h

Με τη ευκαιρία της παρουσίασης της καινούργιας Cadillac CTS-V, η Hennesey βρήκε καινούργιο παιχνιδάκι για tuning και δεν δίστασε να δώσει το στίγμα: 1000 άλογα και τελική ταχύτητα 390 km/h.

H Hennessey έβαλε στόχο να κάνει την Cadillac CTS-V την ταχύτερη 4πορτη μπερλίνα στον κόσμο.

Η Hennessey δεν είναι ένας γνωστός βελτιωτής στην Ευρώπη. Αλλά στην Αμερική, όπου δραστηριοποιείται κατά κύριο λόγο, δεν περιορίζεται σε αισθητικά πακέτα, αλλά προτείνει συχνά αυτοκίνητα με τεράστια ιπποδύναμη. Με τη ευκαιρία της παρουσίασης της καινούργιας Cadillac CTS-V, η Hennesey βρήκε καινούργιο παιχνιδάκι για tuning και δεν δίστασε να δώσει το στίγμα: 1.000 άλογα και τελική ταχύτητα 390 km/h.  

Η Cadillac έδωσε τον προηγούμενο μήνα το παρών στο Σαλόνι της Γενεύης για να επισημοποιήσει την ύπαρξη της CTS-V για μια θέση στον ήλιο των ευρωπαϊκών αγορών. Η Αμερικάνα αυτή σαφώς και δεν θα σπάσει τα ταμεία στην Ευρώπη, αλλά από προδιαγραφές και μόνο αξίζει να υπάρχει στους καταλόγους και κάποιος να της ρίξει μια ματιά. Στις ΗΠΑ αντίθετα, η πορεία της θα γράψει μια άλλη ιστορία, καθώς η Cadillac χαίρει άλλης εκτίμησης και μπορεί εύκολα να αντιτάξει καλή εμπορική άμυνα απέναντι στην αρμάδα των γερμανικών σεντάν.

Η Hennessey ανακοίνωσε τις πρώτες λεπτομέρειες του προγράμματος βελτίωσης γι’ αυτή την τελευταία CTS-V και ακούστηκε εντυπωσιακή ως συνήθως. Με πάνω από 640 άλογα από το στοκ μοτέρ, η CTS-V δεν είναι το είδος του υποτονικού αυτοκινήτου, αλλά η Hennessey εκτιμά ότι «αποτελεί ένα καλό σημείο εκκίνησης». Ο Αμερικανός βελτιωτής προσδοκά να φτιάξει την πιο γρήγορη 4πορτη μπερλίνα στον κόσμο. Για το σκοπό αυτό εκτιμά ότι θα βάλει 1.000 άλογα κάτω από το καπό της Caddy και ότι θα πετύχει τελική ταχύτητα πάνω από 385 km/h. O ιδιοκτήτης της Hennessey δε, λέει ότι αυτό παίζεται: «Εδώ και κάμποσα χρόνια, είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τη δική μας CTS-V (παλαιότερη γενιά) στην ευθεία. Πιάσαμε 356 km/h και το αυτοκίνητο συνέχισε να γεμίζει, ενώ είχαμε εξαντλήσει το όριο της ευθείας. Σκέφτομαι ότι η CTS-V που θα φτιάξουμε τώρα θα είναι ικανή να πιάσει τα 240 μίλια (386 km//h).

Η CTS-V που θα βελτιώσει η Hennessey, μεταξύ άλλων θα φοράει στον 6,2λιτρο V8 κι ένα ζευγάρι τούρμπο στη θέση του κομπρέσορα.

[Πηγή Hennessey]