Ένα Audi TT RS που καταπίνει R8

H Mcchip-dkr ετοίμασε ένα συνολικό πακέτο βελτίωσης για το προηγούμενο Audi TT RS, πλησιάζοντας τα 500 άλογα.

Η Mcchip-dkr είναι ένας από τους βελτιωτές που σε γενικές γραμμές σνομπάρει στο στάιλινγκ και ασχολείται με το να στραγγίξει και την τελευταία ικμάδα ενός μοτέρ χωρίς να πλήξει την αξιοπιστία του.

Αυτή τη φορά, το πεδίο του tuning αφορούσε το 2,5λιτρο μοτέρ τούρμπο του ήδη «σκασμένου» TT RS. Αυτή την περίπτωση λοιπόν η Mcchip-dkr την περιποιήθηκε με περισσότερο power boost χάρη στην επέμβαση στο λογισμικό του μοτέρ, στο αναβαθμισμένο τούρμπο και στο νέο σύστημα εξάτμισης με σπορ καταλύτες και downpipes.

Με την επέμβαση της Mcchip-dkr από τους 340 PS και 45,9 kgm που έβγαζε το στοκ μοτέρ του Audi TT RS, η αναβαθμισμένη έκδοσή του ανέβηκε στο εντυπωσιακό νούμερο των 473  PS και των 62,2 kgm. Νούμερα το κάνουν να θέτει υπό αμφισβήτηση ακόμα και αυτό το Audi R8 V8 4.2 FSI με τα ταπεινά 430 άλογά του.    

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρουμε ότι η Audi έχει ήδη ανακοινώσει το νέο TT RS και ότι αυτό θα χρησιμοποιεί τον ίδιο 5κύλινδρο κινητήρα που φορά και το RS3 Sportback. Ένα μοτέρ που στο RS3 αποδίδει 367 PS και 47,4 kgm. Πιθανόν στο TT RS η ισχύς να είναι ψηλότερη, αλλά σαφώς όχι 100+ άλογα για να ισοφαρίσει αυτό της Mcchip-dkr.

[Πηγή Mcchip-dkr]