Δοκιμάζουμε το νέο Peugeot 208 GTi

Το 208 GTi κρύβει μια βασική αντίφαση. Είναι πολύ δυνατό, είναι ελαφρύ, είναι τούρμπο κι όμως παρουσιάζει μιαν αυτοσυγκράτηση που κάποιες φορές εκνευρίζει.

Εμφανισιακά, το 208 GTi τραβά τα βλέμματα. Όχι απαραίτητα με θετικό τρόπο. Θα σου αρέσει αν προηγουμένως σου είχε αρέσει το κανονικό 208, το οποίο πολλοί βρήκαν μάλλον αδιάφορο.

Πάντως, οι αισθητικές αλλαγές του GTi είναι εμφανείς και ευπρόσδεκτες: Κάθεται πάνω σε φαρδύτερα μετατρόχια (ένα πόντο εμπρός και δύο πίσω), έχει πιο φουσκωμένα φτερά, διακριτικές ποδιές, μεγαλύτερη μάσκα εμπρός με τα χρώματα της χώρας καταγωγής στο κάτω μέρος, διαχύτη πίσω και πτέρυγα οροφής σαν ανάποδα φορεμένο τζόκεϊ.

Δύο ασημένιες λωρίδες στους πίσω ώμους φιλοξενούν εκατέρωθεν το αρκτικόλεξο και... τέρμα. Δεν μπορείς να πεις ότι δεν έχει μια δυναμική στο χώρο, αλλά σε σχέση με τους άλλους αντιπάλους του, Fiesta ST [video], Clio RS καιMini Cooper S, είναι πιο διακριτικό. Κάτι που κάποιοι θα εκτιμήσουν.

Εκεί που διαφοροποιείται ουσιαστικά είναι στο εσωτερικό. Θα έλεγα μάλιστα πως  -αν εξαιρέσεις το Mini– είναι σαφώς πιο εξεζητημένο από τον ανταγωνισμό.

Κατ’ αρχήν, η ίδια η αρχιτεκτονική του ταμπλό, με τον πίνακα οργάνων να αρχίζει εκεί που τελειώνει η στεφάνη του τιμονιού, ξεφεύγει από την πεπατημένη.

Διαβάστε περισσότερα εδώ