Wörthersee 2015: Ένα VW Transporter με 530 άλογα

Κάποιοι μπορούν να σχεδιάσουν μοναδικά αυτοκίνητα πολύ γρήγορα, ειδικά αν πρόκειται για κατασκευαστές που έχουν τα μέσα. Οι υπόλοιποι από την άλλη μεριά, χρειάζονται περισσότερο χρόνο.

Κάποιοι ιδιώτες έρχονται στο GTi Meeting του Wörthersee για να παρουσιάσουν τρομερές κατασκευές. Όπως αυτός ο Ελβετός που χρειάστηκε έξι χρόνια για να φτιάξει αυτό που μοιάζει με Volkswagen Combi, αλλά κάθε άλλο παρά για τέτοιο πρόκειται.

Το σημείο αναφοράς στις Εκθέσεις Αυτοκινήτου αυτή τη στιγμή εντοπίζεται στο ενδιαφέρον 34ο meeting GTI του Wörthersee, στις όχθες της ομώνυμης λίμνης. Η αυτοσυγκέντρωση των Γερμανών είναι προφανώς σημαντική, καθώς τα GTI και ειδικά το Golf έχουν την τιμητική τους. Αλλά αυτή τη χρονιά δεν είναι μόνο το χάτσμπακ της VW που θα τραβήξει το ενδιαφέρον των επισκεπτών, αλλά και άλλες κατασκευές, όπως αυτή του Ελβετού Fred Bernhard, που «μετασκεύασε» ένα αυτοκίνητο σε αυτό που ονομάζει T1 Race Taxi.

Όπως το λέει και το όνομά του, πρόκειται για μια αγωνιστική εκδοχή του διάσημου Combi, αυτού της πρώτης γενιάς του Volkswagen Transporter που εφέτος γιόρτασε τα 65 χρόνια του. Το «flower power» έδωσε τη θέση του σε ένα μηχάνημα που φορά μοτέρ flat six από Porsche 993, αερόψυκτο, που με δύο τούρμπο αποδίδει μέγιστη ισχύ 530 PS και μέγιστη ροπή 77,2 kgm. H ισχύς περνά στους πίσω τροχούς μέσω ενός σασμάν από  911 GT3 (996).

O δημιουργός του έχει προχωρήσει σε ευρεία χρήση ανθρακονημάτων, φτάνοντας το τελικό βάρος του αυτοκινήτου στα 1.500 kg. Οι επιδόσεις του δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστές, αλλά θα πρέπει να είναι θυελλώδεις και η αίσθηση από την οδήγηση πολύ ιδιαίτερη, με ένα αυτοκίνητο τόσο μακρύ και με τη θέση οδήγησης τοποθετημένη τόσο ψηλά.