Oettinger Golf R500 με 518 άλογα

O Oettinger αποκάλυψε το νέο Volkswagen Golf R500 στο 34ο GTI Meeting στο Wörthersee.

Ο Oettinger περιγράφει το Golf R500 ως ένα «super sportscar και εξωτερικά το αυτοκίνητο προκαλεί εντύπωση, καθώς φόρεσε στο στάνταρ Golf R ένα επιθετικό widebody kit, 20άρες σφυρήλατες ζάντες της ATS και τετράπαχα λάστιχα Dunlop Sport Maxx.

Το σπορ στιλ συνεχίζεται και στην καμπίνα, με το Γερμανό βελτιωτή να τοποθετεί σπορ καθίσματα ντυμένα με δέρμα και Alcantara, ενώ διακοσμήσεις επίσης από Alcantara υπάρχουν στο σαλόνι, καθώς και αναβαθμισμένο τριμ. Το Golf R500 διαθέτει ακόμη νέα «μπίλια» στο λεβιέ του σασμάν, με πορτοκαλί εξώραφη αντίθεση.

Το μεγάλο πανηγύρι γίνεται κάτω από το καπό, όπου ο Oettinger τοποθέτησε έναν 2,5λιτρο 5κύλινδρο TFSI και του άλλαξε τα φώτα στο tuning. Μεταξύ των βελτιώσεων περιλαμβάνεται νέο τούρμπο, σφυρήλατα πιστόνια και αναβαθμισμένη ECU. Υπάρχει ακόμη νέα εισαγωγή, βελτιωμένο σύστημα ψύξης, καθώς και σπορ εξάτμιση. Οι μετατροπές αυτές εξακόντισαν την ισχύ στους 518 PS και τη ροπή στα 69,3 kgm. Στο ζητούμενο τώρα από αυτή την ισχύ, στις επιδόσεις, τα πρώτα 100 km/h από στάση έρχονται σε 3,4”, όσο για την τελική, σωστά υποθέσατε, 300αρίζει.

Για τους πιο απαιτητικούς, ο Oettinger ισχυρίζεται ήδη ότι ετοιμάζει έκδοση με 600 και με 750 άλογα. Προφανώς και το Golf R500 είναι περιορισμένης «παραγωγής» και η τιμή του αναμένεται να ξεκινά από –πώς είπατε;- €150.000.

[Πηγή Oettinger]