VW Golf VI με 612 PS από την PPH-Motoring [video]

Η PPH-Motoring, με το Golf VI 400 2.5 TFSI, αναλαμβάνει να καθαρίσει ότι σούπερκαρ κινείται στο δρόμο, σε τελική και επιτάχυνση.

«Ένα Golf VI με καλύτερες επιδόσεις από μια Lamborghini Huracán». Αυτή ήταν η υπόσχεση του βελτιωτή PPH-Motoring. Και για να φτάσει στο αντικείμενο της υπόσχεσής του εξέλιξε ένα βελτιωτικό πακέτο πάνω στη βάση του Golf R VI, ανεβάζοντάς στην κολοσσιαία ιπποδύναμη των 612 ίππων!

Περιττό να πούμε φυσικά, ότι για να ανακοινώσει μια τέτοια ισχύ, η PPH-Motoring αντικατέστησε το στοκ μοτέρ με ένα άλλο 5κύλινδρο από Audi RS3 προηγούμενης γενιάς που, πάλι σε στοκ διαμόρφωση, αποδίδει 340 PS. Αυτό ανακατασκευάστηκε πλήρως και του φόρεσαν μεγαλύτερο τούρμπο. Τέλος, για να διαχειριστεί με επάρκεια την παραπάνω ισχύ, η μετάδοση DSG ενισχύθηκε δεόντως. Με αυτά και με αυτά, η PPH-Motoring χρεώνει το πακέτο €25.000.

Αναμενόμενα και οι άξονες ακολούθησαν το ίδιο βελτιωτικό μονοπάτι, με τη χρήση ανάρτησης Variant 2 της KW. Το φρενάρισμα του αυτοκίνητου ανέλαβε ένα σύστημα πέδησης από Audi RS6 με κεραμικούς δίσκους για τον εμπρός άξονα. Πίσω, η PPH-Motoring επέλεξε να κάνει χρήση του συστήματος φρένων ενός Audi R8. Το αυτοκίνητο, τέλος, πατά σε ζάντες Ultraleggera της OZ σε 19 ίντσες που φορούν λάστιχα της Toyo.    

H κολοσσιαία ισχύς των 612 PS και αυτή της ροπής με 71,4 kgm καθιστούν ικανό αυτό το Golf να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 3,2”, στα 200 km/h σε 9,1”, ρίχνοντας σε αυτή τη δεύτερη μέτρηση στη Lamborghini Huracán σχεδόν ένα δευτερόλεπτο, καθώς το ιταλικό σούπερκαρ χρειάζεται 9,9”. Όσο για την τελική ταχύτητα, η PPH-Motoring ανακοινώνει 330 km/h.

To video θα σας επιτρέψει να εκτιμήσετε το τράβηγμα αυτού του Golf σε μια ενδιάμεση διαμόρφωση.

[Πηγή φωτογραφιών Auto Bild]