Mercedes-Maybach S600: 70% αύξηση στην ιπποδύναμη από την Brabus!

Η ήδη έτοιμη Mercedes-Maybach S600 βελτιώθηκε τελικά από τον οίκο Brabus, όπως ο ίδιος είχε προαναγγείλει, σε ένα υπερηχητικό… διαμέρισμα.

Όταν ο οίκος Brabus καταπιάνεται με μια Mercedes-Benz, ακόμη κι αν αυτή είναι Maybach, τα μεγάλα νέα κρύβονται κάτω από το καπό. Και γίνονται ακόμα μεγαλύτερα όταν εκεί φωλιάζει ένας θηριώδης V12.

Τα έξι λίτρα χωρητικότητας του στοκ 12κύλινδρου προφανώς και δεν εξυπηρετούσαν τους σκοπούς του Γερμανού βελτιωτή που επέλεξε να δώσει 25 cc σε κάθε κύλινδρο, ανεβάζοντας τα κυβικά σε 6.300. Επιπλέον αφαίρεσε τα τούρμπο-μαμά και τα αντικατέστησε με άλλα των οποίων ο συμπιεστής είναι μεγαλύτερος. Ύστερα από αυτήν την επέμβαση, ο V12 ανέβασε τη μέγιστη ισχύ του στους 900 PS στις 5.500 rpm και τη μέγιστη ροπή στα 152,9 kgm στις 4.200 rpm! Εμείς απλώς να θυμίσουμε ότι η στάνταρ Mercedes-Maybach S600 αποδίδει 530 PS, κάτι που συνιστά αύξηση σχεδόν 70%!

Χάρη στο βελτιωμένο μοτέρ, Mercedes-Maybach S600 χρειάζεται τώρα μόλις 3,7” για να πιάσει από στάση τα 100 km/h! Και να μην ξεχνάμε ότι το αυτοκίνητο ζυγίζει 2,8 τόνους. Η δε τελική ταχύτητά του ξεπερνά τα 350 km/h.

Οι κοσμητικές επεμβάσεις είναι περιορισμένες, με τροποποιημένους προφυλακτήρες με ενσωματωμένο σπόιλερ ο εμπρός και νέο διαχύτη ο πίσω. Επίσης τοποθετήθηκαν και νέες ζάντες ελαφρού κράματος σε 21 ίντσες.

Στην καμπίνα, οι επεμβάσεις περιλαμβάνουν νέες δερμάτινες επενδύσεις στα καθίσματα και νέες διακοσμήσεις σε ξύλο και ανθρακόνημα. Η Brabus εξοπλίζει επίσης το αυτοκίνητο με το iBusiness, ένα νέο σύστημα πολυμέσων και έχει εντάξει πρόσφατα στη λίστα του εξοπλισμού της. Το iBusiness προσφέρει στους επιβάτες, κατά πώς ισχυρίζεται η Brabus, «την τελευταία γενιά της τεχνολογίας των υπολογιστών της Apple για παγκόσμια επικοινωνία και ψυχαγωγία, με την υψηλότερη ποιότητα ήχου και εικόνας».  

[Πηγή Brabus]