H Novitec βάζει χέρι στη Ferrari California T [video]

Η γερμανική εταιρεία, σπεσιαλίστας aftermarket σε Ferrari και γενικώς σε σούπερκαρ, προσθέτει κατά τα ειωθότα άλλο ένα κορυφαίο αυτοκίνητο στο παλμαρές της.

Όπως και να το κάνουμε, η βελτίωση μιας Ferrari είναι ένα εγχείρημα που εμπεριέχει ρίσκο. Βέβαια, η Novitec έχει καταθέσει πλειστάκις τα διαπιστευτήριά της σε τέτοιες βελτιώσεις και μάλιστα με την προσήκουσα ποιότητα που αυτές επιβάλλουν, κάτι για το οποίο άλλωστε έχει αντίστοιχεw φορές διακριθεί.

Και μην νομίζετε ότι η προσοχή στη λεπτομέρεια και η ευλαβική προσήλωση στην υψηλή ποιότητα είναι κάτι που αφορά μόνο τα σούπερκαρ που βελτιώνει. Η προσέγγιση είναι η ίδια είτε αφορά Maserati είτε Ferrari 458 είτε Lamborgini Aventador είτε ακόμη ακόμη και Fiat Seicento. Έτσι τα παραπάνω επιβεβαιώνονται και αυτή τη φορά με αυτήν την California T που αποτελεί την πιο πρόσφατη δημιουργία της.

Το πρώτο βελτιωτικό βήμα αφορά την αύξηση της ισχύος και ο βελτιωτής επωφελήθηκε τα μέγιστα από το  διτούρμπινο συνδυασμό για να κερδίσει πολύτιμα άλογα. Έτσι το 3,8λιτρο 8κύλινδρο μπλοκ από τους στοκ 560 στους 646 PS, με τη μέγιστη ροπή να κορυφώνεται στα 87,3 kgm αντί των εργοστασιακών 77,0. Σε απόλυτες επιδόσεις το κέρδος σε ισχύ και ροπή μεταφράζεται σε τελική ταχύτητα 323 km/h και επιτάχυνση 0-100 km/h σε 3,3”.
  
Κατά τα λοιπά και κοσμητικά, το ωραίο ιταλικό αυτοκίνητο φορά μερικές ανθρακονημάτινες προσθήκες (εμπρός σπόιλερ, πλευρικά μασπιέ, διαχύτης κ.λπ., μαζί με το χαμήλωμα του σασί κατά 3,5 πόντους που επιτρέπει να αναδειχτούν οι πανέμορφες ζάντες, 21” εμπρός και 22ιντσες πίσω.

[Πηγή Novitec]