H Ferrari 458 Speciale της Novitec Rosso

Όσο εκπληκτικά μηχανήματα και να είναι οι Ferrari, πάντα θα υπάρχουν περιθώρια για να γίνουν καλύτερα, σε εμφάνιση, σε δύναμη, ακόμα και σε ήχο!

Ήταν λογικό να περιμένουμε κάτι σχετικό με τη Ferrari 458 Speciale από τη Novitec Rosso, όπως αποδείχθηκε. Αυτό το "κάτι" βέβαια είναι, από ό,τι φαίνεται, αρκετά εντυπωσιακό, αφού κατά πρώτον περιλαμβάνει αεροδυναμικά εξαρτήματα που έχουν εξελιχθεί στη σήραγγα και είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα.

Επεμβάσεις έχουμε λοιπόν στον εμπρός προφυλακτήρα, όπου έχει δημιουργηθεί νέο spoiler και μια λεπίδα για το μέσο, ενώ αλλαγές έχουν γίνει και στους αεραγωγούς. Οι θήκες των καθρεφτών είναι νέες, όπως και οι γρίλιες στο πίσω παράθυρο. Και μια που περάσαμε στο πίσω μέρος, σημειώνουμε τη νέα πτέρυγα και το diffuser και τις αλλαγές στους αεραγωγούς, που βελτιώνουν τη ροή του αέρα προς τα ψυγεία λαδιού. Το καπό της 458 Speciale κατασκευάζεται επίσης από ανθρακονήματα, ενώ προσφέρονται ακόμα νέα, μαύρα φανάρια, για ακόμα μεγαλύτερη "κακία" στο look. Οι πανάλαφρες Novitec Rosso NF4 σε 21 ίντσες με Pirelli P Zero 255/30 εμπρός και 325/25 πίσω συμπληρώνουν μια εικόνα που προϊδεάζει για πολλά γκάζια...

Τα οποία αποκτά η Speciale, αφού μετά τις περιποιήσεις των ανθρώπων της Novitec, ο οκτακύλινδρος των 4,5 λίτρων παράγει 636 άλογα στις 9.250 rpm και 58,3 kgm στις 5.550 rpm. Κοινώς, τελική 330 km/h και βάλε! Αυτό χάρη και σε μια νέα εξάτμιση από Inconel, με ήχο που μπορεί να ελεγχθεί και ηλεκτρονικά.

Στο εσωτερικό έχουμε επιλογές σε δέρμα και alcantara, ενώ τελειώνοντας να τονίσουμε πως η Novitec προσφέρει και σετ ελατηρίων, που χαμηλώνουν και σφίγγουν ακόμα περισσότερο την ανάρτηση. Ήμαρτον!