Brabus B50 Hybrid: 500 PS και 91 kgm

Ο πασίγνωστος Γερμανός βελτιωτής Brabus αποφάσισε να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό και εργάστηκε πάνω στη Mercedes-Benz S500 Plug-in Hybrid.

Προφανώς και στο άκουσμα του ονόματος Brabus, ο νου του καθενός μας τρέχει σε βελτιωτικά πακέτα που κατά κύριο λόγο βρίσκουν εφαρμογή κάτω από καπό.

Αυτό λοιπόν ακριβώς έκανε και στο 3λιτρο κινητήρα V6 τούρμπο της S500 Plug-in Hybrid. Το μοτέρ αυτό στη στάνταρ διαμόρφωσή του αποδίδει 333 PS και 48,9 kgm. Ύστερα από την επέμβαση της Brabus, o κινητήρας ενισχύθηκε κατά 52 άλογα και 7,1 kgm, φτάνοντας τους 385 PS και τα 56,1 kgm.

Το βελτιωμένο μοτέρ μαζί με το ηλεκτρομοτέρ αποδίδουν συνδυασμένη ισχύ 500 PS και συνδυασμένη μέγιστη ροπή 90,7 kgm. Η παραπανίσια ισχύς βελτίωσε την επιτάχυνση 0-100 km/h κατά 0,3” φτάνοντας τα 4,9” με την ταχύτητα να παραμένει ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 km/h.  

Η Brabus δεν έκανε λόγο κατά πόσον η ενίσχυση της ισχύος επηρέασε την κατανάλωση που να θυμίσουμε ότι για την εργοστασιακή έκδοση είναι 3 lt/100 km και οι εκπομπές CO2 69 g/km.

Η Brabus διαθέτει κι άλλες αναβαθμίσεις για το επαναφορτιζόμενο μεγάλο σεντάν της Mercedes-Benz, όπως σύστημα εξάτμισης από ανοξείδωτο ατσάλι με τέσσερις μπούκες, μεγάλη ποικιλία σε σχέδια από ζάντες ελαφρού κράματος και σε διάσταση μέχρι 22 ίντσες, body kit με ανθρακονημάτινα στοιχεία και έξτρα φωτισμό LED.

Και η καμπίνα μπορεί να εξοπλιστεί με μια σειρά από στοιχεία που διαθέτει για την περίσταση ο Γερμανός βελτιωτής. Εξάλλου η Brabus, σπεσιαλίστας στη βελτίωση και στην εξατομίκευση των Mercedes-Benz, διαθέτει πληθώρα τέτοιων στοιχείων aftermarket και για την S-Class, τόσο σε επενδύσεις και διακοσμήσεις σε ξύλο και ανθρακόνημα όσο και στοιχεία εξοπλισμού όπως το σύστημα πολυμέσων iBusiness, αλλά και πολλά ακόμη.

[Πηγή Brabus]