VW Golf IV 5.2 TwinTurbo Gallardo V10 1500+ ps (video)

Στην καρότσα του Golf IV έχουμε δει μέχρι και σήμερα εξωφρενικές μετατροπές! Μάλλον δεν είχαμε δει την Eξωτική παραλλαγή του…

Αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά και εμπορικά μοντέλα της χώρας μας. Κυκλοφορεί με την «μπέρτα» της αξιοπιστίας για τα δεδομένα της εποχής του. Είναι ίσως το αυτοκίνητο που κρατά την μεγαλύτερη μεταπωλητική αξία στην Ελλάδα. Ένα Golf ήταν πάντα στις επιδιώξεις των πιο πολλών Ελλήνων.

Την ίδια τρέλα με εμάς φυσικά, μοιράζονται και άλλοι πολίτες αλλά και βελτιωτές αυτού του κόσμου. Ποιος ξεχνά το Θρυλικό πλέον Golf IV του DahlBack, που πραγματικά έγινε σημείο αναφοράς για την extreme εξέλιξη του σε όλο τον πλανήτη? Σχεδόν όλοι πιστέψαμε πως δεν θα μπορούσαμε να δούμε κάτι πιο εξωφρενικό σε αυτή την καρότσα της VW.

Και όμως, η Asgard Performance είχε σκοπό να μας εκπλήξει, σπαταλώντας ένα τριαξονικό με ευρώ… Προχώρησαν σε ένα swap όχι και πολύ συνηθισμένο, αφού για να το σκεφτείς και μόνο, πρέπει να έχεις λογαριασμό στην τράπεζα πιο μεγάλο κι από του Αλαφούζου… Το Golf IV VR6 λοιπόν, γδύθηκε εντελώς και ξεκίνησε η μεταμόσχευση ενός TwinTurbo Gallardo V10 στο πίσω μέρος της καρότσας! Το υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ με τις απαραίτητες αλλαγές, προσφέρει απλόχερα πάνω από 1500ps που με το αλάφρωμα του VR6 έχουν αναγάγει σε πραγματικό κολαστήριο τα όνειρα μας.

Οι υπεύθυνοι της Asgard Performance δεν έχουν δώσει ακόμα πολλά στοιχεία της μετατροπής, αλλά ισχυρίζονται πως το αυτοκίνητο βγάζει εξωφρενική ροπή, που θα αποδείξουν πολύ σύντομα σε δυναμόμετρο αλλά και σε πίστα. Προς το παρόν, ώστε να πάψουν οι αμφισβητίες αλλά και οι απορίες μας επάνω στο project, κυκλοφόρησαν ένα video με το Golf IV Gallardo να δουλεύει σαν εργοστασιακό μοντέλο παραγωγής.