Βελτίωση για Alfa Romeo 4C, με κινητήρα V8 738 ίππων

Ο σχεδιαστικός οίκος Lazzarini Design οραματίζεται μια Alfa Romeo 4C με έναν V8 της Ferrari, και μάλιστα βελτιωμένο με δύο turbo.

Η Alfa Romeo 4C χρησιμοποιεί έναν τετρακύλινδρο 240 ίππων και παρότι δεν υστερεί σε επιδόσεις αρκετοί πιστεύουν ότι θα έπρεπε να φοράει ένα πιο εξωτικό μοτέρ. Αυτό το «πρόβλημα» αποφάσισε να διορθώσει η Lazzarini Design.

Ονομάζεται 4C Definitiva και σύμφωνα με τους δημιουργούς της είναι η απόλυτη 4C που θα μπορούσε να κατασκευαστεί. Τη θέση του εγκάρσιου τετρακύλινδρου κινητήρα της Alfa Romeo Giulietta QV παίρνει ένας V8 4,3 lt της Ferrari, αγνώστων λοιπών στοιχείων, τοποθετημένος κατά μήκος. Όμως τα σχεδόν 500 PS που ήδη αποδίδει δεν είναι αρκετά για τη Lazzarini Design, οπότε στη συνταγή προστίθεται και ένα twin-turbo kit του αμερικάνικου οίκου Hennessey.

Έτσι η μέγιστη ισχύς της 4C Definitiva φτάνει τα 738 PS στις 8.400 rpm και η ροπή τα 73,5 kgm στις 5.600 rpm. Για το κιβώτιο που θα στέλνει την κίνηση στους πίσω τροχούς δεν γίνεται καμία αναφορά, όμως η εταιρία ανακοίνωσε τις κάπως αισιόδοξες επιδόσεις που υπολογίζει ότι θα πετυχαίνει: 0-100 km/h σε 2,5'' και 0-400 m σε 9,5''.

Διαβάστε περισσότερα στο drive.gr