Nissan Pulsar SSS (video)

Το περιορισμένης παραγωγής Nissan Pulsar SSS Heritage Edition δημιουργήθηκε για να θυμίσει το ένδοξο παρελθόν του Nissan Bluebird Turbo

Nissan Pulsar SSS Heritage Edition unveiled at Bathurst

Το Nissan Pulsar SSS Heritage Edition είναι περιορισμένης παραγωγής και δημιουργήθηκε με έναν και μόνο σκοπό. Να μας θυμίσει το ένδοξο παρελθόν του Nissan Bluebird Turbo.

Το μοντέλο αποτελεί έμπνευση της Nissan Αυστραλίας και θα κατασκευαστεί μόλις σε 40 μονάδες. Η παρουσίασή του πραγματοποιήθηκε στο αυτοκινητοδρόμιο Mount Panorama, όπου θα λάβει χώρα ο φετινός αγώνας Bathurst 1000. Φυσικά η επιλογή της τοποθεσίας μόνο τυχαία δεν μπορεί να είναι, καθώς εκεί το Nissan Bluebird Turbo έγινε το πρώτο turbo μοντέλο που κατέκτησε pole position.

Όσον αφορά το Nissan Pulsar SSS Heritage Edition, αυτό θα μπορεί να παραγγελθεί σε λευκό ή κόκκινο, ενώ σε κάθε περίπτωση συνοδεύεται από τις έγχρωμες αυτοκόλλητες ρήγες

Κάτω από το καπό του έχει βενζινοκινητήρα 1.6 lt o οποίος αποδίδει 190 PS στις 5.600 σ.α.λ. και 240 Nm στις 2.000 σ.α.λ. Η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω εξατάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου, ενώ προαιρετικά διατίθεται και το αυτόματο κιβώτιο Xtronic.

[Πηγή: Nissan Australia]