Νέο Renault Sandero R.S., teaser videos

Η Renault έδωσε στη δημοσιότητα δύο teaser videos του Sandero R.S., που θα πωλείται αποκλειστικά στη Λατινική Αμερική, το ένα βιντεοσκοπημένο στο Copa de las Marcas Petrobras.

Renault Sandero R.S.: first outing on track

Το οικονομικό σπορ σουπερμίνι της Dacia, που εξελίσσεται από τη RenaultSport, για την εμπορική περίσταση θα φορά τα σήματα της Renault καθώς η Dacia δεν έχει δίκτυο πωλήσεων στη Λατινική Αμερική.

Η προοπτική του λανσαρίσματος ενός Dacia Sandero R.S. στην Ευρώπη φαίνεται απίθανη, τουλάχιστον στο μεσο-βραχυπρόθεσμο μέλλον, καθώς η Renault φοβάται ότι αυτό θα μπορούσε να κανιβαλίσει την αγορά του Clio RS.

Από τα δύο video που έδωσε στη δημοσιότητα η Renault, τo πρώτο video αποτελεί ουσιαστικά την αναγγελία του αυτοκινήτου, ενώ με το δεύτερο τοποθετεί ψηλά τη σπορ διάσταση του Sandero R.S. Προώθηση ως μιας οικονομικής πλατφόρμας για την ιδιωτική εμπλοκή των ενδιαφερομένων, σε πρωταθλήματα σε χώμα και άσφαλτο στις χώρες της Λατινικής Αμερικής. Αλλά φυσικά και ως οικονομικού GTi στις εκεί αγορές.

Το Sandero R.S. απ’ ό,τι θα διαπιστώσετε και από τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες, το Sandero R.S. διαθέτει ελαφρά πιο άγριο «κουστούμι» με ογκωδέστερους προφυλακτήρες και μαύρες ζάντες ελαφρού κράματος, ντυμένες με λάστιχα της Continental.

Επίσης αλλαγμένα είναι τα καπάκια των εξωτερικών καθρεφτών με άλλα σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα. Το αυτοκίνητο κάθεται χαμηλότερα στο δρόμο με τη χρήση νέας σπορ και πιο χαμηλής ανάρτησης. Ολοκληρώνοντας τη λίστα των εξωτερικών αλλαγών, σημειώνουμε τα φιμέ φανάρια εμπρός και πίσω, τα πίσω δισκόφρενα και τη σπορ μπούκα της εξάτμισης.   

Παρότι το αυτοκίνητο που βλέπουμε στις φωτογραφίες scoop ήταν ημιτελές, καθότι προ-παραγωγής, η καμπίνα δείχνει να διαθέτει καθίσματα τύπου μπάκετ, πολύχρωμο τόνο στο εσωτερικό και κόκκινες ραφές στο τιμόνι με τη δερμάτινη επένδυση. Στο πρωτότυπο που βλέπουμε, το μοτέρ συνδυάζεται με 6άρι χειροκίνητο σασμάν, άσπρο φόντο στο καντράν, ενώ το σύστημα πολυμέσων με την οθόνη του, καθώς και οι αεραγωγοί του συστήματος αερισμού/κλιματισμού απουσίαζαν.  

Τα βραζιλιάνικα μέσα υποστηρίζουν ότι το Sandero R.S. θα χρησιμοποιεί τον ατμοσφαιρικό 4κύλινδρο δίλιτρο βενζινοκινητήρα του Renault Duster που κυκλοφορεί σε αυτή τη λατινοαμερικανική  χώρα με μέγιστη ισχύ 145 PS, αλλά με τη χρήση αιθανόλης ανεβαίνει στους 150 PS.

Η πλήρης αποκάλυψη του Renault Sandero RS αναμένεται μέσα στο Μάιο και το πιθανό ντεμπούτο του στο Buenos Aires International Motor Show 2015, 18-28 Ιουνίου.

[Πηγή Renault]