Νέο Audi A1 Nardo Edition by MTM

Ο Γερμανός βελτιωτής MTM παρουσίασε το Audi A1 Nardo Edition, εμπνευσμένο από αυτοκίνητα ράλι του Group B.

Βασισμένο στο Audi S1, το Nardo Edition της ΜΤΜ έχει να παρουσιάσει ένα «βαρύ» πρόγραμμα βελτίωσης του 4κύλινδρου δίλιτρου μοτέρ TFSI. Να θυμίσουμε ότι προσφάτως η MTM είχε με άλλο πρόγραμμα tuning ανέβει στους 333 PS στο S1.

Ο κινητήρας στη νέα του εκδοχή βελτίωσης κάτω από το καπό του Audi A1 Nardo Edition έχει ανέβει πλέον σε ισχύ στους 427 PS, με το βελτιωτή να δηλώνει ότι στο τελικό stage της βελτίωσης θα φτάσει τους 450. Ισχύς που σχεδόν διπλασιάζει αυτή του στοκ μοτέρ. Νούμερα σχετικά με τη ροπή δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, αλλά αναμένουμε να ξεπερνά τα 50 kgm, αν αναλογιστούμε ότι το εργοστασιακό μοτέρ αποδίδει 37,7.    

Η MTM δοκίμασε το Nardo Edition με τα 427 άλογα στην κεκλιμένη οβάλ πίστα του Nardo, πετυχαίνοντας ταχύτητα 324 km/h, με την έκδοση των 450 PS να αναμένεται να ξεπεράσει τα 330 km/h.   

Ο Roland Mayer, ιδρυτής και ιδιοκτήτης της MTM, λέει ότι θα προχωρούσε στην έκδοση παραγωγής του Audi A1 Nardo Edition και με τιμή περίπου €120.000, αλλά μόνο στην περίπτωση που θα εξασφάλιζε δέκα παραγγελίες. Πάντως να σημειώσουμε ότι παρά τη βαριά βελτίωση, εμπνευσμένη από τα rally car του Group B, το αυτοκίνητο παραμένει πλήρως νόμιμο για να κυκλοφορεί στο δρόμο. Η MTT ερευνά τη δυνατότητα για την τοποθέτηση του 2,5λιτρου 5κύλινδρου μοτέρ τούρμπο της Audi με το σειριακό σασμάν που προέρχεται από τους αγώνες, για ακόμη μεγαλύτερο fun. Αυτό το τελευταίο ακούγεται βέβαια αισιόδοξο, αν σκεφτείς ότι η Audi δεν διαθέτει το S1 με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη διότι δεν χωράει.

[Πηγή ΜΤΜ]