Mustang Shelby Super Snake 760+ PS

Ο διασημότερος, ίσως, οίκος βελτίωσης του muscle car της Ford παρουσίασε ένα σούπερ «φίδι».

Με 440 PS και 55,2 kgm, ο ατμοσφαιρικός 5λιτρος V8 με το μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων που κινεί την αμερικανική έκδοση της νέας Mustang GT είναι παραπάνω από ικανοποιητικός.

Από την άλλη, η ‘Stang ήταν πάντα ένα από τα αγαπημένα αυτοκίνητα των Αμερικανών βελτιωτών. Η εταιρεία που ίδρυσε ο θρυλικός Caroll Shelby είναι ο πιο φημισμένος από αυτούς, οπότε ήταν αναμενόμενο να την «πειράξει» φτάνοντάς την στο μάξιμουμ.

Η προσθήκη ενός υπερσυμπιεστή της Ford Performance ανεβάζει την ισχύ της Super Snake στους 657 PS, 217 παραπάνω από τη νορμάλ GT. Όσοι πελάτες θέλουν κάτι παραπάνω, μπορούν να παραγγείλουν έναν υπερσυμπιεστή της Whipple ή της Kenne Bell και να ξεπεράσουν τους 760 ίππους. Η ισχύς περνά στους πίσω τροχούς μέσω χειροκίνητου κιβωτίου με short-shifter ή αυτόματου, αμφότερα έξι ταχυτήτων.

Από τον κατάλογο της Ford Performance προέρχονται επίσης τα ημιαξόνια και η σπορ ανάρτηση, ενώ τα εμπρός φρένα είναι της Wilwood και η εξάτμιση της Borla.

Το στάνταρ πακέτο βελτίωσης έρχεται με ένα body kit που περιλαμβάνει εμπρός splitter, καπό, μαρσπιέ και διαχύτη από ανθρακονήματα, μαύρη ανοδιωμένη μάσκα, αεροτομή και ζάντες 20 ιντσών της WELD Racing με λάστιχα Michelin Pilot Super Sport. Σε αυτό των 760 PS περιλαμβάνονται επιπλέον αναβαθμισμένο σύστημα ψύξης, μονοκόμματος άξονας μετάδοσης και πίσω φρένα της Wilwood.

Η Super Snake θα κατασκευστεί φέτος σε 300 μόλις κομμάτια και η τιμή ξεκινά από τα $49.995. Συν μία Mustang GT, φυσικά.

[Πηγή Shelby American]