Με 425 άλογα η Mercedes A45 AMG της VÄTH

Μπορεί να είναι το πιο ισχυρό αυτοκίνητο παραγωγής με δίλιτρο κινητήρα, αλλά αυτό δε σημαίνει τίποτε - και πάλι μπορεί να γίνει πιο δυνατό. Στη Vath το γνωρίζουν αυτό...

Με στόχο να κάνει το hot hatch της Mercedes-Benz ακόμα πιο εκρηκτικό, η VÄTH προσφέρει μια σειρά βελτιώσεων που περιλαμβάνουν ανοξείδωτη σπορ εξάτμιση που ονομάζει 45 EVO με διάμετρο Φ90 και καταλύτη 200 οπών.

Επιπλέον τοποθετεί νέα ελατήρια που χαμηλώνουν το αυτοκίνητο τρεις πόντους και επί παραγγελία ρυθμιζόμενα αμορτισέρ.

Επίσης η VÄTH τοποθετεί αποστάτες που φαρδαίνουν το εμπρός μετατρόχιο κατά δύο έως τέσσερις πόντους και το πίσω από τέσσερις έως οκτώ πόντους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ακόμη να παραγγείλουν ζάντες ελαφρού κράματος 18” ή 19”, καθώς και σφυρήλατες ελαφρού κράματος 8,0Jx 20” για εμπρός και 9,5Jx 20” για πίσω.

Η εξωτερική εμφάνιση ενσωματώνει περιορισμένες αλλαγές: Ανθρακονημάτινο χείλος στο εμπρός σπόιλερ, νέο ανθρακονημάτινο διαχύτη και σποιλεράκι οροφής. Στην καμπίνα υπάρχει νέο δερμάτινο τιμόνι με διακοσμήσεις από ξύλο ή ανθρακόνημα (έξτρα), καθώς  και αλουμινένια πεντάλ, footrest και πατάκια με τα σήματα της VÄTH.

Κάτω από το καπό, ο δίλιτρος 4κύλινδρος τούρμπο αναβαθμίζεται και ανεβαίνει σε ισχύ στα 425 PS από τα 360 της στάνταρ Mercedes-Benz A45 AMG, μια βελτίωση 65 PS. Μέρος της αναβάθμισης του αυτοκινήτου είναι και το ανέβασμα της τελικής ταχύτητας στα 280 km/h.

[Πηγή VÄTH]