Mansory: 840 άλογα και μπόλικο ανθρακόνημα για τη Mercedes-AMG G63 6x6

Ο αμφιλεγόμενος βελτιωτής Mansory επιστέφει με ένα πακέτο ισχυρής εξατομίκευσης για την ήδη κραυγαλέα Mercedes-AMG G63 6x6.

Λες και η 6τροχη AMG G63 δεν ήταν ήδη αρκετά ακραία και μαγνήτης για τα βλέμματα και ο εξτραβαγκάντζας Mansory αποφάσισε να την κάνει ακόμα πιο κραυγαλέα.

Έτσι της έραψε ένα ανθρακονημάτινο body kit που μπορεί να φορεθεί άβαφο ή να βαφεί στο χρώμα του αμαξώματος. Επίσης ανασχεδιάστηκε το εμπρός σπόιλερ για να φιλοξενήσει τα φώτα ημέρας LED μαζί με την υπερκείμενη μάσκα και τα προστατευτικά των εμπρός φαναριών, όλα κατασκευασμένα από ανθρακονήματα.

Να σημειώσουμε επίσης τα ενσωματωμένα φλας, τα τέσσερα φώτα οροφής και το ανθρακονημάτινο καπό με τις αεροεισαγωγές ψύξης του μοτέρ. Ο Mansory χρησιμοποιεί ανθρακόνημα για τα περισσότερα επιπλέον στοιχεία, όπως το στέλεχος των πλευρικών καθρεφτών, τις πλευρικές διακοσμητικές λωρίδες και το πίσω σπόιλερ.

Για τελευταίο, αλλά όχι έσχατο, αφήσαμε τον κινητήρα. Ο 5,5λιτρος V8 της Mercedes-AMG ανέβηκε στους 840 PS και στα 101,9 kgm. Νούμερα που αντιπροσωπεύουν θηριώδη αύξηση από τους 544 PS και τα 77,3 kgm του στοκ μοτέρ.

Ως τελική αναφορά, πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Mansory απευθύνεται σε ελάχιστους δυνητικούς πελάτες, καθώς η Mercedes-Benz κατασκεύασε μόλις κάτι παραπάνω από 100 κομμάτια από την AMG G63 6x6 που κοστίζει πάνω από €450.000 στην Ευρώπη -υπολογίστε πάνω από 1.100.000 στην Ελλάδα. Να θυμίσουμε δε ότι το θηριώδες και απόλυτο αυτό αυτοκίνητο αντικαταστάθηκε από το λιγότερο κραυγαλέο G500 4×4².

[Πηγή Mansory]