Το Koenigsegg One:1 πατάει ανεπίσημα το Nissan GT-R εντός έδρας, στη Suzuka [video]

Το Koenigsegg One:1 παίρνει από το Nissan GT-R το ρεκόρ γύρου στη Suzuka για τα αυτοκίνητα παραγωγής

Το πανίσχυρο σούπερκαρ Koenigsegg One:1 πέτυχε στην πίστα της Suzuka νέο ανεπίσημο ρεκόρ, κατά τη διάρκεια επίδειξης σε πελάτες και συνεργάτες.

Μέρος από το τιμ του Koenigsegg επισκέφτηκε την Ιαπωνία και το σιρκουί της Suzuka, προκειμένου να επιδείξει το hypercar σε «πελάτες και συνεργάτες, δίνοντας ένα πιο προσωπικό τόνο». Το One:1 έγραψε πολλούς γύρους με τον εργοστασιακό οδηγό Robert Serwanskiand, ο οποίος και πέτυχε νέο ανεπίσημο ρεκόρ γύρου για αυτοκίνητα παραγωγής.

«Ο καλύτερος καταγεγραμμένος γύρος μας σε αυτό το ημίωρο σλοτ ήταν 2’ 17” 57», είπε ο Christian von Koenigsegg. «Ο χρόνος προέρχεται από το δικό μας σύστημα data-logging με το οποίο ήταν συνδεδεμένο το αυτοκίνητο. Δεν πρόκειται για επίσημο χρόνο και δεν υπήρξε εξωτερική μέτρηση». Εμείς να σημειώσουμε ότι το επίσημο ρεκόρ γύρου για αυτοκίνητα παραγωγής είναι 2’ 18” 36 και έχει επιτευχθεί από Nissan GT-R.

«Για να μπορούμε δυνητικά να χτυπήσουμε το ρεκόρ γύρου στην παρούσα στιγμή, με στάνταρ set-up, τόσο πρόσφατη και λίγη γνώση της πίστας, με συνοδηγό στο αυτοκίνητο και με φρένα που έπρεπε να τα φυλάς κατά τη διάρκεια της επίδειξης, είναι πράγματι πολύ ενθαρρυντικό», πρόσθεσε ο Koenigsegg.

[Πηγή Koenigsegg]