Η ShiftTech ανεβάζει τη McLaren 12C πάνω από 700 PS [video]

Η εταιρεία βελτίωσης ShiftTech επωφελείται της ευκαιρίας να επιμεληθεί ένα πακέτο tuning για τη διάσημη πια McLaren 12C. H αύξηση της ισχύος είναι εντυπωσιακή και υπόσχεται επιδόσεις επιπέδου στρατόσφαιρας.

Η επιλογή της 12C για βελτίωση δεν είναι διόλου τυχαία, καθώς το αυτοκίνητο έχει δημιουργήσει απαράμιλλη φήμη μεταξύ των σκληροπυρηνικών και φανατικών των σούπερκαρ, αν και οι τίτλοι τέλους για το αυτοκίνητο έχουν πέσει ήδη από πέρυσι, παραδίδοντας τη σκυτάλη στην 650S.

Όσο για τον πολυτάλαντο χαρακτήρα της, που υποστηρίζει με την ίδια άνεση τη σπορ οδήγηση και την καθημερινή μετακίνηση, μπορούμε να μιλήσουμε από πρώτο χέρι, καθώς έχουμε διανύσει εκατοντάδες χιλιόμετρα στο τιμόνι της. Αυτό ακριβώς το μοτέρ με τη διττή προσωπικότητα, που είναι κυριολεκτικά ένα ηφαίστειο, είναι ένα τούρμπο και κατά συνέπεια εύκολα βελτιώσιμο.

Η ShifTech ασχολήθηκε στη βελτίωσή της με ένα μοντέλο «50th anniversary», στην οποία τοποθέτησε νέα γραμμή εξάτμισης της Innotech, μαζί με πιο σπορ εισαγωγή και φυσικά αναπρογραμματισμός της ECU. Tο αποτέλεσμα είναι ο διτούρμπινος V8 να περάσει από τους 625 στους 704 PS και η ροπή να κορυφώνεται στα 74,2 kgm από τα εργοστασιακά 61,2.

Η βελτίωση της ShifTech είναι εφαρμόσιμη σε όλες τις γενιές της 12C, με την εταιρεία να ανακοινώνει ότι το επόμενο πρότζεκτ αφορά την P1. Οψόμεθα…

[Πηγή ShifTech]