Formula 1: νίκη του Rosberg εντός έδρας

Άλλη μια νίκη κατέκτησε στο Hockenheim o Nico Rosberg για εκείνον και την ομάδα του, εν μέσω κουβέντας για ένα safety car που δε βγήκε ποτέ...

Ο Γερμανός κατέκτησε μια από τις ευκολότερες νίκες της καριέρας του, έχοντας δίπλα του στο βάθρο για δεύτερη συνεχόμενη φορά τον Valteri Bottas με Williams. Τρίτος τερμάτισε ο Lewis Hamilton με McLaren, έχοντας ξεκινήσει από την 20ή θέση και κάνοντας τρομερό αγώνα στο πρώτο μισό του αγώνα. Πιο κάτω στην κατάταξη είχαμε τους Sebastian Vettel, Fernando Alonso, Daniel Ricciardo, Nico Hulkenberg, Jenson Button, Kevin Magnussen και Sergio Perez.

Aκολούθησαν οι Kimi Raikkonen, Pastor Maldonado, Jean-Eric Vergne, Esteban Gutierrez, Jules Bianchi, Kamui Kobayashi, Max Chilton και Marcus Ericsson. Δεν πήραν κατάταξη οι Adrian Sutil, Daniil Kvyat, Romain Grosjean και Felipe Massa.

Ωστόσο κουβέντα γίνεται για τους αγωνοδίκες, που σε ατύχημα του Adrian Sutil στον 50ό γύρο μάλλον έπρεπε να βγάλουν το αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα και δεν το έκαναν, μη δίνοντας το δικαίωμα στον Hamilton να κλείσει τη διαφορά με τον συμπατριώτη τους, σύμφωνα με τις κακές γλώσσες...

Στη βαθμολογία οδηγών ο Rosberg προηγείται του Hamilton με 190 βαθμούς έναντι 176, ενώ στους κατασκευαστές... η Mercedes το έχει σχεδόν σηκώσει με 346 βαθμούς έναντι 188 βαθμών της Red Bull.