Αυτό είναι το γρηγορότερο Nissan GT-R του κόσμου - Πόσο κάνει το 400άρι; [video]

Το βελτιωμένο Nissan GT-R της αμερικανικής AMS είναι το γρηγορότερο GT-R του κόσμου.

Με τόσους βελτιωτικούς οίκους να ασχολούνται με την εξέλιξη του Nissan GT-R είναι αναμενόμενο η κόντρα να έχει μεταφερθεί και στο dragstrip. Η αμερικανική AMS Performance είναι περήφανη για το δικό της GT-R Alpha Ω, το οποίο σταμάτησε το χρονόμετρο στο 7,7’’.

Τα βελτιωτικά πακέτα της AMS Performance χαρακτηρίζονται από τη λέξη Alpha και έναν αριθμό που υποδηλώνει το επίπεδο εξέλιξης του καθενός. Το project car που χρησιμοποιεί η εταιρία σε αγώνες dragster, το οποίο φυσικά φέρει την τελευταία λέξη των βελτιωτικών εξαρτημάτων της εταιρίας, ονομάζεται Alpha Ω. Αποδίδει πάνω από 1.700 PS στους τροχούς μέχρι πρότινος ήταν ένα από τα γρηγορότερα GT-R στον πλανήτη. Σήμερα είναι το απολύτως γρηγορότερο.

Το Nissan GT-R Alpha Ω σταμάτησε το χρονόμετρο για τα 402 m στα 7,7’’, με ταχύτητα εξόδου 300,16 km/h. Εντυπωσιακές είναι και οι ενδιάμεσες μετρήσεις, αφού το καμάρι της AMS Performance ολοκληρώνει το 30-130 mph (50-210 km/h) σε 3,32’’ και το 100-150 mph (160-240 km/h) σε... 2,15’’. Τα παραπάνω σημειώθηκαν στις 7 Οκτωβρίου στην πίστα Royal Purple Raceway, στο Baytown του Texas.

Δείτε παρακάτω το εντυπωσιακό video με τις προσπάθειες της AMS Performance και την τελική επίτευξη του ρεκόρ.