730 PS για τη Mercedes-AMG G63 [video]

Η γερμανική IMSA, εγνωσμένης εξειδίκευσης στο aftermarket, δημιούργησε ένα πακέτο ενίσχυσης της ισχύος για τη Mercedes-AMG G63.

Η Mercedes-Benz δεν σκοπεύει να αποσύρει από την αγορά την G-Class στο κοντινό μέλλον, με το πρόσφατο φρεσκάρισμά της να επιβεβαιώνει αυτή την εκτίμησή μας.

Οπότε με δεδομένο ότι το αυτοκίνητο θα μείνει στο προσκήνιο για κάμποσο ακόμη, οι βελτιωτές δεν έχουν λόγο να είναι διστακτικοί στην εκπόνηση νέων πρότζεκτ που θα βασίζονται επάνω στην G-Class. Επιπλέον, μια μερίδα εταιρειών με εξειδίκευση στο aftermarket βρίσκει την κατηγορία των off-roaders ιδιαίτερα συναρπαστική και ως εκ τούτου πάμπολλα κιτ βελτίωσης κυκλοφορούν, με μπόλικα από αυτά να απευθύνονται στα θρυλικά G-Wagen. Ένα από αυτά εκπονήθηκε από την IMSA, της οποίας η αναβάθμιση αφορά την ενδυνάμωση του μοτέρ και την προσθήκη body kit 16 τεμαχίων για την AMG G63.

Με επιπλέον λοιπόν κόστος, κάποια από τα κομμάτια του αισθητικού μέρους μπορούν να είναι ανθρακονημάτινα, όπως η γρίλια της μάσκας, τα καπάκια των πλευρικών καθρεφτών, οι εισαγωγές αέρα εμπρός, το καπό και άλλα στοιχεία του αμαξώματος. Τα φουσκωμένα πλέον φτερά φιλοξενούν ζάντες 22” με λάστιχα 305/40, ενώ η IMSA αλλάζει και τα στοκ αμορτισέρ με ένα σετ δικά της που αποτελούν μέρος του συνολικού πακέτου βελτίωσης.

Περνώντας στην καμπίνα, η AMG G63 ντύθηκε με custom δερμάτινη ταπετσαρία δύο χρωματικών τόνων και τοποθετήθηκε μια πίσω κεντρική κονσόλα που χωρίζει τα δύο ανεξάρτητα καθίσματα και φιλοξενεί του διακόπτες των συστημάτων άνεσης.  

Το σημαντικό βελτιωτικό μέρος του πακέτου είναι προφανώς το μηχανολογικό, μα τους μηχανικούς της IMSA να βάζουν χέρι στον 5,5λιτρο διτούρμπινο V8, ανεβάζοντας εντυπωσιακά την ισχύ του στους 730 PS (στοκ 544 PS) και εξωφρενικά τη ροπή του, στα 105,5 kgm. H βελτίωση αποτελείται από αντικατάσταση των τούρμπο με άλλα της IMSA, καθώς και όλης της γραμμής της εξάτμισης με νέα downpipes σπορ καταλύτες, καζανάκια και ακροφύσια.

[Πηγή IMSA]