300+ PS για το Αudi TT 2.0 TFSI του Abt

Ο γερμανικός οίκος έχει παράδοση στη βελτίωση των μοντέλων του Group VW. Τώρα ασχολήθηκε με το ανοιχτό ΤΤ.

Με 230 PS και 37,7 kgm ροπής από τον TFSI των 2,0 lt, το TT Roadster είναι σίγουρα παραπάνω από ανταγωνιστικό στην κατηγορία του.

Όσοι θέλουν κάτι παραπάνω, μπορούν να επιλέξουν το ΤΤS των 310 PS και 38,7 kgm που βρίσκεται σε άλλο επίπεδο όσον αφορά τις επιδόσεις. Ή να στραφούν στην ABT Sportsline που μόλις παρουσίασε το πακέτο βελτίωσης για το κόμπακτ ρόουντστερ της Audi.

Το μοτέρ του δίλιτρου TT Roadster αποδίδει πλέον 310 PS και 44,4 kgm ροπής, δηλαδή 80 PS και 6,7 kgm περισσότερα από το νορμάλ και 7,7 kgm από το TTS. Ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημες τιμές επιδόσεων αλλά, με βάση τα νούμερα, θα είναι το ίδιο ή και λίγο ταχύτερο από το TTS που κάνει τα 0-100 km/h σε 4,9’’.

Εκτός από τον κινητήρα, η ABT έχει ασχοληθεί και με την εμφάνιση προσφέροντας ένα όχι τόσο φανταχτερό body kit που αποτελείται από νέο εμπρός σπλίτερ, διαφορετικά καλύμματα στους καθρέφτες και σταθερή πτέρυγα. Στην καμπίνα οι επεμβάσεις περιορίζονται σε φωτιζόμενα μαρσπιέ, επενδύσεις από αλκαντάρα και ταπέτα με το σήμα της ABT.

Οι υποψήφιοι πελάτες μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα σε μια γκάμα τροχών από 18 μέχρι 20 ίντσες, μαύρες χρωμιωμένες διπλές απολήξεις των εξατμίσεων και διαφορετικό διαχύτη. Επίσης, η εταιρεία προσφέρει σπορ ελατήρια που μειώνουν την απόσταση από το έδαφος κατά 3,5 πόντους εμπρός και τρεις πίσω.

Το βελτιωμένο TT Roadster απευθύνεται κυρίως στους κατόχους του δίλιτρου. Δεν αποκλείεται ωστόσο, αν η τιμή του πακέτου (που δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί) είναι συμφέρουσα, να δελεάσει ενδεχομένως και μερικούς που είχαν στη λίστα τους το TTS.

[Πηγή ABT]