Seat Leon TSI

Εικόνα burnout
Burn Out Team 31 Ιαν 2012

Έξω από τη πεπατημένη το Leon κάνει τη δικιά του επανάσταση και μας προκαλεί, εκτός από την ένταση της μουσικής του, με την εντυπωσιακή κατασκευή στο πορτμπαγκάζ του.

Το 95 της εκατό, για να μην πω και παραπάνω, των ηχοσυστημάτων που κυκλοφορούν στους δρόμους έχει ως εξής: doorpanel στις πόρτες, πολευστερική κατασκευή στην εταζέρα και woofers στον αποθηκευτικό χώρο του αυτοκινήτου. Η συγκεκριμένη χωροταξική διάταξη είναι αρκετά αποτελεσματική και ταυτόχρονα σου δίνει την δυνατότητα να βάλεις καμία σακούλα του super market στο πίσω κάθισμα ή να παίξει κανένα νταβαντούρι με καμία γκομενίτσα άμα λάχει και να μην ψάχνεις ξενοδοχείο βραδιάτικα. Είναι καλή φάση όμως εμείς εδώ στο BURN OUT γουστάρουμε λίγο πιο τρελά πράγματα με φαντασία και στυλ που κάνουν το εκάστοτε αυτοκίνητο να διαφέρει από τα άλλα. Oπως και το Leon της Konstantopoulos Project που από τη πρώτη στιγμή που το αντικρίσαμε μας γυάλισε το μάτι.

Όλα μέσα

Η αρχή του όλου εγχειρήματος ξεκίνησε από τις μπροστά πόρτες όπου κάθισαν σε κάθε μια έξι 8ιντσα midrange ηχεία της Beyma. Τα 8Μ100/ΝD που είναι ο κωδικός τους αποδίδουν 100W RMS με την ευαισθησία τους να ακουμπάει τα 100dB. Όσο για το φάσμα των συχνοτήτων αυτό ξεκινάει από τα 150Hz και καταλήγει στα 8kHz. Στο όμορφο doorpanel όπου κάθονται τα midrange έχουν τοποθετηθεί και από δυο κόρνες SST-22 της Soundstream. Η απόδοση τους είναι 100 Watt, η ευαισθησία τους φτάνει στα 107dB ενώ οι συχνότητες που αναπαράγουν ξεκινάνε από τα 4kHz και φτάνουν στα 20kHz. Με αυτές τις κινήσεις οι πόρτες φόρτωσαν και σειρά πήρε το επόμενο βήμα που το καραγουστάρω κάργα. Το συγκεκριμένο κομμάτι το βλέπεις όταν ανοίγεις τη πόρτα του πορτμπαγκάζ. Εκεί πέφτει φάτσα κάρτα με ακόμα 12 Beyma 8Μ100/ND και 4 κόρνες SST-22 που έχουν κάτσει σε μια πολυεστερική κατασκευή που πιάνει από τον ουρανό μέχρι και το πάτωμα του αυτοκίνητου κάνοντας σε να αναφωνήσεις “wow”. Όλα τα παραπάνω έχει αναλάβει να παίζουν δυο δικάναλοι ενισχυτές της Digital Design με κωδικό C2 που αποδίδουν σε κάθε έξοδο 400W RMS. Μην πιστεύεις όμως ότι το όλο project τελειώνει εδώ.

Δώσε μπάσο στο λαό

Έχοντας ήδη 24 midrange και 8 κόρνες για τα μεσαία και ψηλά σειρά πήραν τα χαμηλά φάσματα ή ελληνιστί τα μπάσα. Για να δέσει σωστά το σύνολο χωρίς να υστερεί πουθενά θέση μάχης πήραν τέσσερα 15ιντσα θηρία. Τα 2000W RMS που αποδίδουν τα Fi BTL 15 είναι ικανά να σε κάνουν να νιώσεις το οστικό κύμα που δημιουργούν όταν σκάνε τουλάχιστον δυο τετράγωνα μακρυά. Βλέπεις η βύθιση τους για την αναπαραγωγή των χαμηλών συχνοτήτων ξεκινάει μόλις από τους 28 μεγάκυκλους. Τη σωστή οδήγηση των woofers έχουν αναλάβει δυο μονοκάναλοι SPL Dynamics D5 που αποδίδουν στην έξοδο τους 1400 Watt στα 4Ohm ενώ μπορούν να φτάσουν έως και 7100 Watt στο 1 Ohm. Για να έχουν πάντα το κατάλληλο ρεύμα οι ενισχυτές και να φτάνουν στο peak των δυνατοτήτων τους έχουν μπει πέντε μπαταρίες Maxxima Εxide blue που στέλνουν το ρεύμα τους μέσα από τις καλωδιώσεις Formula X. H μονάδα αναπαραγωγής που επιλέχτηκε για το Seat είναι η Αlpine CDA-9886 που δίνει αρκετές δυνατότητες στο χρήστη του.

Για όλα τα γούστα

Το Leon φτιάχτηκε με γνώνομα την αναπαραγώγη όλων των ειδών μουσικής. Το εργαλείο μπορεί να παίξει από οπερέτα μέχρι σκυλάδικα τελευταίου βαθμού και από underground progressive μέχρι hip-hop χωρίς όμως να υστερεί σε ένταση. Δεν είναι τυχαίες άλλωστες οι πολλές διακρίσεις που έχει λάβει όπως η πρώτη θέση στη κατηγορία 149,9dB σε Bass Race διαγωνισμό. Μιλάμε για ολοκληρωμένο In Car Entertainment και με σήμα κατατεθέν το πορτμπαγκάζ αποδεικνύουν την τρέλα που κουβαλάει η Konstantopoulos Project και ο ιδιοκτήτης της ο Γιώργος. Αυτά είναι λέμε...

Listen 2 Me:

  • Μονάδα αναπαραγωγής: Alpine CDA-9986
  • Μεγάφωνα: 24x Beyma 8M100/ND, 8x Soundstream SST-22, 4x Fi BTL 15
  • Ενίσχυση: 2x SPL Dynamics D5, 2x Digital Design C2
  • Λοιπά: 5x Maxxima Εxide blue μπαταρίες, καλωδιώσεις Formula X

 

DB development: Konstantopoulos Project

Μπότσαρη 28, Βόλος Τηλ.: 2421066444 & 6978637895

 

BURN ME: Το Seat ανήκει στον 23χρόνο Χρήστο που είναι και κολλητός φίλος με τον ιδιοκτήτη της Konstantopoulos Project ενώ βάζει και αυτός μια χείρα βοηθείας στις δουλειές του πρώτου. Πληροφορίες θέλουν να τριγυρνάει στους δρόμους του Βόλου και να αποπλανεί αθώα κοριτσάκια με τις μουσικές του και μετά να τα πίνει στα τσιπουράδικα.