Οδηγούμε στην Ισπανία το νέο Opel Corsa OPC

Η δεύτερη γενιά του μικρού GTi της Opel έρχεται φουριόζα και με πολλά πολεμοφόδια στην φαρέτρα της.

Η έκδοση OPC (Opel Performance Center) του Opel Corsa ήταν ένα από δυνατά μοντέλα της κατηγορίας των μικρών GTi και διέθετε και την εμφάνιση για να υποστηρίξει τις δυνατότητές του.

Παρότι το νέο Corsa OPC αποτελεί τη δεύτερη γενιά του σουπερμίνι του Opel Perfonrmance Center, από την πρώτη κιόλας γενιά Corsa υπήρχαν σπορ εκδόσεις στην γκάμα του με την ονομασία GSi (Gran SportInjection). Βέβαια, οι τότε σπορ εκδόσεις δεν μπορούν να συγκριθούν με τα σύγχρονα OPC, μιας και το εργοστασιακό τμήμα βελτίωσης της Opel δίνει  μεγάλη σημασία σε κάθε τομέα του αυτοκίνητου. Για αυτό το\ λόγο και η γκάμα των OPC είναι δημοφιλής σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με το Corsa να έχει πουλήσει πάνω από 23.000 κομμάτια.

Στον τομέα της εμφάνισης, το νέο Corsa OPC βασίζεται στην 3θυρη έκδοση του Corsa πέμπτης γενιάς και όπως είναι ευκόλως κατανοητό, διαθέτει αεροδυναμικό κιτ και χαμηλωμένη ανάρτηση που αναβαθμίζει το σπορ χαρακτήρα του μοντέλου. Οι προφυλακτήρες με την επιθετική όψη βοηθούν την εμφάνιση του μοντέλου, με τον εμπρός να διαθέτει μεγαλύτερη εισαγωγή και τον πίσω να έχει διαχύτη και θέσεις για τις απολήξεις της στάνταρ εξάτμισης της Remus. Στο πλάι ξεχωρίζουν τα έντονα μαρσπιέ και πίσω η μεγάλη αεροτομή, με την εικόνα να συμπληρώνουν οι τροχοί των 17”. Η εμφάνιση του μικρού GTi της Opel μπορεί να αγριέψει ακόμα πιο πολύ με την προσθήκη του πακέτου Performace (2.500 ευρώ) που τοποθετεί 18άρηδες τροχούς και μεγαλύτερη πίσω πτέρυγα.

Η νέα γενιά OPC του Corsa διαθέτει τον ίδιο 1.600άρη 4κύλινδρο κινητήρα τούρμπο της προηγούμενης γενιάς, με αρκετές όμως αλλαγές. Η απόδοση του έχει ανέβει από τους 192 ίππους στους 207 και η ροπή φτάνει σε λειτουργία overboost τα 28,5 kgm. Για να το πετύχουν αυτό οι μηχανικοί του τμήματος OPC άλλαξαν την εισαγωγή του τούρμπο, τοποθέτησαν νέο ιντερκούλερ, έβαλαν νέα μπεκ στον ψεκασμό και επαναπρογραμμάτισαν τον εγκέφαλο. Ο αναβαθμισμένος κινητήρας συνεργάζεται με ένα νέο 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο που διαθέτει κοντές διαδρομές και καλό κούμπωμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ