H ΜΤΜ βάζει χέρι στο Audi S3 Cabriolet

O σπεσιαλίστας βελτιωτής για τους τέσσερις κύκλους αναλαμβάνει να δυναμώσει το ήδη δυνατό 300άρι δίλιτρο μοτέρ του S3.

O σπεσιαλίστας βελτιωτής για τους τέσσερις κύκλους αναλαμβάνει να δυναμώσει το ήδη δυνατό 300άρι δίλιτρο μοτέρ του S3.

Το Audi S3 Cabriolet είναι ένα αυτοκίνητο σχετικά μοναδικό στο είδος του. Η πρώτη επαφή βελτίωσης για το μοντέλο αυτό, σε ανοιγόμενη έκδοση, λογικό ήταν να περιμένουμε να γίνει στον οίκο MTM. Σπεσιαλίστα βελτιωτή για τη φίρμα του Ingolstadt.

Η πρώτη ετάπ για βελτίωση του Audi S3 Cabriolet περιέλαβε ό,τι βρισκόταν κάτω από το καπό. Στη στοκ διαμόρφωση του αυτοκινήτου, το 4κύλινδρο δίλιτρο μοτέρ αποδίδει 300 άλογα και ροπή 38,7 kgm. Νούμερα που εγγυώνται καθ’ όλα αξιοπρεπείς επιδόσεις. Ο MTM επεμβαίνει στην ηλεκτρονική μονάδα διαχείρισης του κινητήρα, ανεβάζοντας έτσι τη μέγιστη ισχύ στους 360 PS και τη μέγιστη ροπή στα 45,9 kgm.

Το πακέτο της μηχανολογικής βελτίωσης ολοκληρώνεται με μια σπορ εξάτμιση. Όσον αφορά τα νούμερα, οι 60 παραπάνω ίπποι επιτρέπουν στο Audi S3 Cabriolet να κερδίζει 0,6” έναντι στου στοκ μοντέλου και να κατεβαίνει από το φράγμα των πέντε δευτερολέπτων για τα 0-100 km/h, πετυχαίνοντας 4,8”. Όσον αφορά την τελική, αυτή παραμένει ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 km/h.

Στον τομέα των υπολοίπων βελτιώσεων, σημειώνουμε τις ζάντες Nardo Edition, διαθέσιμες από 18 μέχρι 20 ίντσες. Αναβάθμιση υπέστησαν και τα φρένα με μεγάλους δίσκους εμπρός, διάστασης 380x24 mm. Η ανάρτηση του Audi S3 Cabriolet της MTM εξελίχτηκε σε συνεργασία με την KW, με μικρή μείωση του ύψους και πιο σπορ ζύγισμα.

Το σύνολο της μετατροπής τιμολογείται από την MTM στις €13.000 και αν σε αυτό προσθέσετε και τα περίπου 50-51 χιλιάρικα που θα κόστιζε το Audi S3 Cabriolet (δεν περιέχεται η τιμή του στον επίσημο τιμοκατάλογο της Kosmocar) μιλάμε για πολύ παραπάνω από €60.000. Χμ…

[Πηγή MTM]