Abarth 500 με 331 PS!

Η Pogea Racing αναλαμβάνει να κάνει το Abarth 500 που θα τις δώσετε για βελτίωση φονέα σούπερκαρ.

Ένα τέτοιο χρειάζεται οπωσδήποτε να πέσει στα χέρια μας. Βλέπετε, το Abarth 500 δεν είναι ένα από τα αυτοκίνητα που έχει αξιολογηθεί ως ένα το κορυφαίο σπορ στην κατηγορία του.

Αλλά ύστερα από το πρόγραμμα εξατομίκευσης που προτείνει ο Ιταλός κατασκευαστής, σαφώς και αποκτά ξεχωριστή γοητεία. Βέβαι υπάρχει και το 595 biposto που οδηγήσαμε τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά βγάζει μόλις... 190 άλογα. Και καπάκι έρχεται η Pogea Racing, έστω και καθυστερημένα, προτείνοντας μια έκδοση με 331 άλογα!

KS330: Αυτό είναι το όνομά του. Πίσω από αυτόν τον κωδικό κρύβεται ένα πυραυλοκίνητο μίνι. Η Pogea Racing άλλαξε ό,τι μπορούσε να αλλάξει στο μοτεράκι, κάνοντας αυτό το Abarth 500 πραγματικό πύραυλο: Σφυρήλατα πιστόνια, τεράστια μπεκ, τούρμπο και ιντερκούλερ αναβαθμισμένα, ηλεκτρονική διαχείριση, κ.λπ. Οι 331 PS συνοδεύονται από 41,9 kgm ροπής που, όπως μπορείτε να υποθέσετε, δίνουν επιδόσεις επιπέδου σούπερκαρ: 5,1” για τα 0-100 km/h και τελική ταχύτητα 262 km/h! Και για να λέμε του στραβού το δίκιο, για ένα αυτοκίνητο αυτού του μεγέθους τα νούμερα αυτά είναι αστρονομικά. Το ίδιο και ο φόβος του γράφοντος. Πραγματικά δεν θα ήθελα να βρεθώ με 260+ km/h μέσα σε αυτή την «κονσέρβα».

Προφανώς για να περάσει όλη αυτή η θηριώδης δύναμη στο δρόμο, πολλά συστήματα χρειάστηκαν ενίσχυση και πρώτα απ’ όλα η μετάδοση. Βέβαια, και το σασί δέχτηκε τη φροντίδα της βελτιώτριας Pogea Racing, με ανάρτηση KV, μεγαλύτερα φρένα με 6πίστονες δαγκάνες, λάστιχα και τα ρέστα…. Και στην καμπίνα οι επεμβάσεις περιέλαβαν εκτός από την κατάργηση των πίσω θέσεων, αλλαγή στις επενδύσεις και εκτενή χρήση ανθρακονήματος.

[Πηγή Pogea Racing]